Британія після Brexit не усунеться з міжнародної політики, – Джонсон

 

Британський прем’єр вважає, що після виходу з Євросоюзу Об’єднане Королівство жодним чином не відмежується від міжнародної спільноти.

Про це повідомляє BBC з посиланням на виступ Бориса Джонсона напередодні саміту G7.

“Деякі люди ставлять під сумнів демократичне рішення Великої Британії щодо Brexit, побоюючись, що таким чином країна усунеться з міжнародної спільноти та ізолюється. Таким людям я хочу сказати, що вони капітально помиляються”, — заявив британський прем’єр.

Як відомо, на саміті “Великої сімки” в місті Біарріці на півдні Франції Борис Джонсон планує обговорити плани щодо Brexit із президентом Європейської Ради Дональдом Туском, а також провести важливі торговельні переговори з президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, Велика Британія зобов’язана покинути ЄС до 31 жовтня цього року. При цьому Brexit без жодної угоди видається найбільш вірогідним сценарієм, оскільки британський парламент раніше тричі провалив голосування за відповідну угоду, розроблену попередньою британською прем’єркою Терезою Мей та ЄС.

Сам Борис Джонсон є принциповим прихильником Brexit за будь-яку ціну.

Читайте також:
“Напружена дипломатія”: Джонсон під час розмови з Макроном закинув ногу на стіл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна