Український полонений повісився в тюрмі “МДБ ДНР”, – соцмережі

 

У соцмережах з’явилася інформація про нібито самогубство українського військовослужбовця у в’язниці “ДНР”, яку поширили канали бойовиків.

Зокрема, новину про загибель воїна ЗСУ оприлюднив у своєму телеграм-каналі колишній бойовик Євгеній Тінянський “Караул”.

Він також стверджує, що загиблий українець був включений до списків на обмін.

“Надійшла інформація, що вчора вдень у СІЗО МГБ в одиночній камері повісився український військовополонений. Один із тих, хто в травні помилково виїхав на наш блокпост і був полонений.
Делікатності додає не тільки тупість і самодурство низки МГБшних чинів, а й те, що він був, за моєю інформацією, в списках на обмін”, – йдеться у повідомленні Тінянського від 15 жовтня.

Бойовик переконує, що йдеться саме про самогубство, але не виключає, що в так званому “МГБ ДНР” українця могли до “довести” до такого кроку – наприклад, тиском “з метою вибити гроші з нього чи родичів”.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 травня восьмеро військових ООС зі складу 43-го мотопіхотного батальйону 53-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України потрапили в полон бойовиків на Донеччині в районі смт Новотроїцьке.

Вони їхали в автомобілі КамАЗ за маршрутом Мангуш-Костянтинівка, проїхали кілька блокпостів і КПВВ по паролю, а на окуповану територію заїхали, незважаючи на попереджувальні постріли з останнього українського КрП.

При цьому полонені “привезли” бойовикам документацію 53 омбр. Ця військова частина, підпорядкована ОК “Схід”, постійно дислокується в містах Сєвєродонецьк Луганської області, у бригаді служить багато мешканців Луганщини, тож їхні особисті дані стали відомі окупаційній владі ОРДЛО. Також до складу 53 омбр входить 24-й окремий штурмовий батальйон “Айдар”, сформований значною мірою з добровольців східного регіону.

З огляду на ці обставини, дехто висловлював припущення, що могло йтися про зраду.

28 червня у Мінську сепаратисти ОРДЛО передали політику Віктору Медведчуку чотирьох українських полонених, серед яких був і один із восьми полонених 22 травня військовослужбовців 53 омбр, старшина Максим Горяїнов.
На той час бойовики вже встигли провести “суд”, який призначив Горяїнову за “тероризм” 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
“Постріли не подіяли”. Стали відомі подробиці полону групи старшин 53 омбр

“Без зброї та тверезі”. У 53 омбр розповіли деталі полону своїх військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна