При Мінветеранів створять Раду родин загиблих

 

При Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб створять Раду родин загиблих.

Таке рішення було ухвалене у понеділок, 14 жовтня, під час зустрічі родин загиблих захисників із президентом Володимиром Зеленським, прем’єром Олексієм Гончаруком та міністром у справах ветеранів Оксаною Колядою, повідомляє “Урядовий портал”.

Батьки, дружини загиблих захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України розповіли керівництву держави про те, що зараз вони активно залучені до роботи над законопроєктом “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, який у новій редакції має чітко врахувати їхні інтереси, і попросили президента підтримати його.

“Коли законопроєкт буде доопрацьований та переданий до Верховної Ради, я готовий надати йому статус невідкладного, аби парламент мав змогу швидко його розглянути та прийняти”, – запевнив Зеленський.

Прем’єр-міністр Гончарук також пообіцяв підтримку уряду.

“Наше завдання – налагодити діалог тих, задля кого ми працюємо, тобто ветеранів, їхніх родичів та, звісно, родин загиблих із владою. Ця зустріч – один з таких кроків до налагодження діалогу”, – наголосила Коляда.

Як писала “Новинарня“, Міністр ветеранів у робочому кабінеті розмістила портрет матері загиблого військового.

Читайте також:
У Києві постійно працюватиме ветеранський книжковий намет, запрошують всіх охочих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна