Проведення референдуму про мораторій на землю підтримують майже 60% українців, – соціологія

 

Дві третини громадян України на референдумі проголосували би проти скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, проведеного на початку жовтня.

Згідно з даними дослідження, більшість громадян України вважають, що питання запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення потрібно виносити на всенародний референдум. Такої думки дотримуються 59,3% респондентів.

Чверть населення (24,4%) вважає, що це питання не слід виносити на референдум, решта опитаних не визначилися із відповіддю.

Понад дві третини опитаних (69,1%) взяли б участь у такому референдумі, якби він відбувався найближчої до дати опитування неділі.

З тих, хто готовий голосувати – 64,4% на референдумі проголосують проти скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, підтримають скасування мораторію 25,1%, ще 10,4% не визначилися.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 жовтня 2019 року.

Серед 2015 респондентів – громадяни віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте також:
У Раду внесли альтернативний законопроєкт про ринок землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна