У Раду внесли альтернативний законопроєкт про ринок землі

 

Група депутатів з фракції “Слуга народу” зареєструвала у Верховній Раді оновлений законопроєкт про обіг земель сільгоспзначення.

Про свідчать дані на сайті парламенту.

Один з авторів повідомив агентству “Інтерфакс-Україна”, що  в ньому були враховані зауваження, висловлені напередодні на зустрічі президента Зеленського з представниками аграрної галузі.

“Зміни торкнулися, зокрема, питання можливої ​​купівлі землі нерезидентами, проте деталі будуть на зустрічі в Раді в п’ятницю 11 жовтня”, – сказав співрозмовник агентства.

Учасники зустрічі з президентом висловилися за поетапне введення ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься виключно українцям, а іноземці отримають таку можливість тільки на останньому етапі реформи.

У початковому законопроекті нерезиденти (за винятком країни-агресора) могли купувати українську землю на рівних з резидентами тільки за єдиної умови – створивши компанію-резидента.

Як писала “Новинарня“, за даними опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проти запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення виступають 73% українців, підтримують – 19% опитаних, 8% – не визначилися.

Читайте також:
“Зробимо їх ще раз” відпочатку звучало як погроза, – Павлюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна