Уряд призначив держсекретарем МОЗ людину корумпованої Богатирьової, – Супрун

 

Кабінет Міністрів звільнив державного секретаря Міністерства охорони здоров’я Артема Янчука, який був призначений при Уляні Супрун, та призначив на посаду т.в.о. держсекретаря Інну Солодку, з команди “регіоналки” Раїси Богатирьової.

Про це колишня в.о. міністра Уляна Супрун повідомила ввечері у суботу, 12 жовтня.

“Щойно на закритому засіданні уряду [міністр] Зоряна Скалецька з голосу подала питання про звільнення державного секретаря Міністерства охорони здоров’я України Артема Янчука, який від середи перебуває в декретній відпустці, і покладання його обов’язків на Інну Солодку. По суті уряд сьогодні звільнив чоловіка, який перебуває в декретній відпустці й доглядає за трьома дітьми і зробили це без будь-якого попередження, як боягузи”, — йдеться у дописі Супрун у фейсбуці.

Янчук поклав свої обов’язки держсекретаря на гендиректора директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірину Литовченко, але Кабмін призначив т.в.о. держсекретаря Інну Солодку.

Супрун зазначила, що Солодка прийшла в МОЗ кілька тижнів тому, а раніше очолювала юридичний департамент Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.
За її словами, це колишня колега Андрія Пивоварова, голови юридичної служби МОЗ при Раїсі Богатирьовій (у часи презедента Януковича).

Як зазначає Супрун, потім Солодка працювала у Міністерстві агрополітики, звідти потрапила до Держгеокадастру, а тепер – знову до МОЗ.

При цьому вона наводить характеристику діяльності Держгеокадастру періоду перебування там Солодкої, яку наводив прем’єр Олексій Гончарук: “…Так само ми розуміємо, що для успішного завершення проведення цієї (земельної) реформи нам потрібно навести лад в Державному земельному кадастрі. Те, що зараз там відбувається, — це треш. Ми виходимо з того, що там абсолютно прогнила система, де працюють переважно корупціонери, я особисто з цього виходжу”.

Уляна Супрун зазначила, що звільнення Янчука було проведено “в супертаємному режимі з порушенням законодавства”.

Відтак Супрун тепер не знає, як “цю сумну групу осіб” можна називати “урядом технократів”.

“Вашими руками сьогодні легітимізували рейдерське захоплення Міністерства охорони здоров’я України. Це те, чим запам’ятає ваш уряд уся пацієнтська спільнота та громадянське суспільство. І перестаньте всюди публічно комунікувати про продовження медичної реформи. Ваші дії абсолютно розходяться з деклараціями”, — звернулася вона до прем’єр-міністра.

У заголовку допису Уляна Супрун заявила: “Уряд Гончарука згортає трансформацію системи охорони здоров’я. Сферу повертають корупціонерам“.

Читайте також:
Нова глава МОЗ – контрольована, їй “дають” заступників, – Супрун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна