На Прикарпатті відбудеться фестиваль документального кіно про війну на Донбасі

 

З 18 по 20 жовтня в селищі Верховина та селі Бережниця Верховинського району Івано-Франківської області відбудеться другий фестиваль документального кіно про війну на Донбасі “Сад пам’яті”.

Як повідомляє “Новинарня“, організатором фестивалю є благодійна організація “Творча криївка”.

У рамках заходу відбудуться покази документальних стрічок про війну, творчі зустрічі та висадка іменних дерев на честь загиблих воїнів.

Програма фестивалю:

  • 18 жовтня о 17:00 – урочисте відкриття у вільному просторі “Думка”, смт. Верховина; показ цикл документальних фільмів “Неzламні” режисерки Ольги Волинської, ГО “Правозахисна група СІЧ” за підтримки NMAP.
  • 19 жовтня
    об 11:00
     – виїзд до ЦТР “Бережниця”, де відбудеться панахида за загиблими у війні, а учасники фестивалю зможуть посадити дерева в пам’ять про вбитих воїнів;
    о 17:00 у вільному просторі “Думка” – показ документального фільму “Голоси” режисерки Євгенії Шатохіної, БО МБФ “Творча Криївка”, ОТБ “Галичина”.
  • 20 жовтня о 14:00 – перегляд документального фільму “Тато” режисерів Лариси Артюгіної та Марти-Дарії Клінавої, Doc UA Platform;
    о 16:00 – творча зустріч з письменником-атовцем Василем Піддубним. Він презентує свої книги та збірки, де під його редакцією побачили світ оповідання інших учасників війни, розповість про те, навіщо ветеранам писати і не лише про це.
    По завершенні – урочисте закриття фестивалю.

Вхід на всі заходи вільний, але потрібна реєстрація, яку можна пройти тут.

Читайте також:
“Творча криївка” потребує підтримки для реабілітації бійців АТО. Розповіді засновниць та учасника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна