Путін звільнив свого радника Глазьєва, що керував проєктом “Новоросія”

 

Президент РФ Володимир Путін звільнив Сергія Глазьєва з посади свого радника.

Постанова про звільнення опублікована на сайті Кремля.

Сергій Глазьєв був радником Путіна з 2012 року. Він обіймав посаду міністра зовнішніх економічних зв’язків Росії в першому уряді Черномирдіна, але потім відмовився від ліберальних ідей і став прихильником масштабних витрат держави.

“Радіо Свобода” пише, що особливу популярність Глазьєв отримав у зв’язку зі своєю позицією щодо українського “питання” і активною роллю в підготовці анексії Криму Росією, а також здійсненні так званого проєкту “Новоросія” – організації проросійських настроїв на південному сході України в 2014 році. За це він був включений в санкційні списки США і ЄС.

Як інформувала “Новинарня“, загальні збори відділення економіки Національної академії наук України проголосували за позбавлення радника президента РФ Сергія Глазьєва почесного звання іноземного члена НАН України.

Читайте також:
Екс-ватажок “ЛНР” Болотов створює рух “Єднання”, щоб поновити проект “Новоросія”, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна