Екс-ватажок “ЛНР” Болотов створює рух “Єднання”, щоб поновити проект “Новоросія”, – “ІС”

 

Колишній ватажок терористичної організації “ЛНР” Валерій Болотов, який зараз перебуває в Росії, поширює інформацію про створення громадсько-політичного руху “Єднання” (“Единение”). Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на оперативні дані групи “Інформаційний спротив”.

“Головною метою цієї структури задекларовано об’єднання сил “республік Донбасу” з колабораціоністськими рухами Харківської, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей у боротьбі за повне відділення від України. Програмою руху передбачено вихід “ЛНР” із територіальних кордонів Луганської області та відродження проекту “Новоросія” (від’єднання областей Півдня і Сходу України та створення єдиної “держави” з подальшим входженням до складу РФ)”, – пише в мережі очільник “ІС”, народний депутат Дмитро Тимчук.

За його даними, першочерговим завданням руху “Єднання” визначено його реєстрацію в “органах юстиції ЛНР”.
Однак, зазначає розвідка, зараз це є малоймовірним через конфлікт Валерія Болотова з нинішнім “главою “ЛНР” Ігорем Плотницьким”.

Як відомо, Валерій Болотов очолював сепаратистів “ЛНР” у квітні-серпні 2014 року.

Читайте також:
Сепаратист з “ЛНР” Корсунський звільнений судом від кримінальної відповідальності

До спроби перевороту в “ЛНР” причетний помічник Путіна Сурков, – “ІС”. АУДІОЗАПИС

В Росії наростає незадоволення політикою Путіна та вважають, що він “зливає” проект “Новоросія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна