НАНУ виключає зі своїх лав радника Путіна Сергія Глазьєва

 

Загальні збори відділення економіки Національної академії наук України проголосували за позбавлення радника президента РФ Сергія Глазьєва почесного звання іноземного члена НАН України. Про це у соцмережі повідомив екс-міністр економіки Богдан Данилишин.

“Тепер справа за загальними зборами всієї Академії. Сподіваюся, що президія НАНУ збере його негайно, а не чекатиме ще два роки, як це було з попереднім зверненням відділення економіки щодо Глазьєва, яке було озвучене ще в липні 2014 року”, – зазначив Данилишин.

За повідомленням каналу “112 Україна”, під час засідання відділення економіки було зачитано розшифровки телефонних розмов за участю Глазьєва, в яких він керував спробами захоплення будівлі Запорізької обласної державної адміністрації прибічниками “руської весни” у 2014 року.

Віце-президент НАНУ Сергій Пирожков виніс на голосування пропозицію засудити “антиукраїнську діяльність Глазьєва”, і рішення було прийняте.

Для рішення щодо Глазьєва НАНУ влітку змінила статут, адже досі не було прецедентів із виключенням з Академії іноземних членів.

Як відомо, Глазьєв став іноземним членом НАН України за спеціальністю “теорія економічного розвитку” в лютому 2009 року.

8 серпня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України 18 високопоставленим чиновникам РФ, серед яких – один із зачинщиків “руської весни” 2014 року, радник президента Росії Сергій Глазьєв, уродженець Запоріжжя.

Читайте також:
ГПУ оголосила підозру 18 високопоставленим росіянам через війну на Сході. ПРОСЛУШКА ЗАТУЛІНА І ГЛАЗЬЄВА

Прокуратура допитує всіх міністрів оборони, а російських посадовців засудять заочно, – Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна