Зеленський на виставці “Зброя і безпека”: У нас повинна бути ще потужніша армія

 

Президент Володимир Зеленський відвідав міжнародну виставку “Зброя та безпека”, яка відкрилася в Києві 8 жовтня, та ознайомився з новітніми розробками військової техніки, озброєння й обладнання.

У середу, 9 жовтня, Зеленського на виставці супроводжували міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак.

Як інформує пресслужба ОП, глава держави оглянув мобільний ракетний комплекс “Нептун”, представлений ДККБ “Луч”, стенд НВК “Іскра”, зокрема ознайомився з мобільним оглядовим 3D-радіолокатором, призначеним для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах.

Крім того, Зеленський відвідав експозиції Державного науково-дослідного інституту МВС України та Військового інституту телекомунікацій та інформатизації.

На стенді ТОВ “Українська бронетехніка” Президент оглянув спеціалізовані автомобілі “Варта” й “Новатор” та авто для перевезення поранених, ознайомився з експозицією НВО “Практика” – БТР “Отаман” і “Козак”.

Також президент ознайомився з розробками міжнародної компанії Hikvіsion, яка виробляє засоби та системи відеоспостереження. “У 2016 році у тісній співпраці з цією компанією було запущено проект «Безпечне місто Київ»”, – інформує пресслужба Банкової.

Президент оглянув безпілотні літальні апарати “Байрактар”, вироблені турецькою компанією BAYKAR Defense and Technologies.

На експозиції ТОВ “Ібіс” глава держави ознайомився з пістолетами Glock, Kimber і Ganik, ножами та набоями.

Разом з Аваковим президент оглянув вертольоти Мі-8 МСБ та Мі-2 МСБ компанії “Мотор-Січ”, а також гелікоптер Airbus, який придбано у Франції для потреб Національної поліції, Держслужби України з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби та Національної гвардії.

“У нас повинна бути ще потужніша армія. Ми поважаємо наших військових, дуже радіємо новаторським винаходам українців, конструкторських бюро. Треба бути дуже потужними, щоб армія була справді високого рівня”, – сказав Володимир Зеленський у коментарі ЗМІ.

Читайте також:
Важкий, високий, сучасний. Новинка “Зброї та безпеки” – БТР “Отаман-3”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна