У Києві стартувала ХVІ виставка “Зброя та безпека”

доповнено

У вівторок, 8 жовтня, в Києві почала роботу ХVІ Міжнародна спеціалізована виставка “Зброя та безпека 2019”.

Захід традиційно проводиться в МВЦ на Броварському проспекті, 15.

Загальна кількість учасників, які беруть участь у всіх заходах — 372, зокрема 48 іноземних із 16 країн (США, Польща, Данія, Фінляндія, Бельгія, Білорусь, Австрія, Чехія, Туреччина, Німеччина, Італія, Латвія, Хорватія, Ізраїль, Китай, Казахстан).

Національними павільйонами представлені такі країни, як США (9 компаній), Польща (5), Туреччина (14) і Чехія (3).

Як повідомляє “Армія інформ”, українську експозицію представляють ДК “Укроборонпром” – 36 підприємств; ГО “Ліга оборонних підприємств України” – 23 підприємства; Державне космічне агентство України – 2 підприємства, а також понад 130 інших державних і приватних підприємств як ОПК, так і суміжних галузей.

На виставці демонструють озброєння, військову та спецтехніку, військову авіаційну техніку та наземне обладнання, оснащення солдата, тилове забезпечення, технічні засоби охорони кордону та прикордонного контролю. Для цивільних представляють мисливську, спортивну, холодну зброю, екіпірування, аксесуари тощо.

Держконцерн “Укроборонпром” представив цьогоріч на виставці 135 зразків військової техніки та озброєння, серед них – шість нових розробок. Про це в коментарі “Укрінформу” розповів генеральний директор ДК “Укроборонпром” Айварас Абромавичус.

За його словами, серед представлених зразків від “УОП” – 13 великогабаритних натурних зразків, це броньована техніка, ракетний комплекс “Нептун” у складі трьох одиниць, новітня РЛС 90К6Е та ін.

“Такого роду виставки є міжнародними майданчиками для домовленостей та налагодження нових векторів військово-технічної співпраці між країнами. Наразі графік переговорів забитий вщент”, – повідомив очільник концерну, додавши, що цього року експозиція “Укроборонпрому” розміщена на площі 700 кв.м.

У перший день роботи “ЗіБ-2019” виставку відвідав міністр оборони Андрій Загороднюк, який взяв участь у відкритті заходу. Глава оборонного відомства привітав учасників та висловив сподівання, що всім присутнім будуть цікаві зразки зброї та військової техніки, представлені в павільйонах та на відкритих майданчиках.

Загороднюк підкреслив важливість проведення подібних заходів для розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

“Відсоток нової техніки в Збройних силах України не є таким, який підходить нам за нашими планами. Але тут знаходяться ті, хто допоможе виправити цю ситуацію, — зазначив міністр оборони. — Особливо ми дивитимемося на технологічні зразки, які допоможуть нам вийти на новий рівень технологій — на цьому буде особливий фокус. Ми однаково дивитимемось як на державні підприємства, так і на приватні“.

Читайте також:
20 вартих уваги бойових машин із виставки “Зброя і безпека 2016”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна