Важкий, високий, сучасний. Новинка “Зброї та безпеки” – БТР “Отаман-3”

 

Однією з новинок виставки “Зброя та безпека-2019” в Києві став бронетранспортер “Отаман-3” від НВО “Практика”.

Як передає “Новинарня“, новий БТР може пересуватися по суші й воді, має колісну формулу 6х6, посилений бронезахист і спеціальну підвіску. Великий запасом вантажопідйомності дозволяє встановити великокаліберний бойовий модуль (за словами розробників – навіть 100 мм).

“Величезна та багатотонна – це основні її (машини) характеристики. Що це означає? По-перше, вона важка, бо в неї доволі товста броня. Для сучасного бронетранспортера мінімально можливий рівень – це 4-й рівень по Stanag (відповідність стандартам НАТО – “Н”). Такий рівень можна досягнути, тільки використовуючи доволі товстий сталевий корпус і керамічні пластини. Тобто, по-перше, машина добре захищена”, – розповів каналу “Еспресо” начальник відділу розвитку НВО ПрАТ “Практика” Сергій Вілков.

Як зауважив представник виробника, другою важливою особливістю бронетранспортера є те, що він високий (має високу посадку), багатошарову підлогу та протимінний захист.

“Чому вона така висока? Тому що в неї є повноцінний протимінний захист. Якщо раніше для БТР протимінний захист вважався не обов’язковою властивістю, зараз БТР – це машина, яка потрапляє в бій. Старі машини мали лише довезти солдатів до лінії фронту, там їх висадити та поїхати назад. Сучасний БТР потрапляє на поле бою. Тому протимінний захист – це обов’язково”, – наголосив Вілков.

Інфографіка: Армія інформ

“Ця машина також має відповідну вогневу потужність. Тут поставлений український бойовий модуль “Парус” виробництва КБ Морозова, – додав начальник відділу розвитку.

Відео (Український мілітарний портал):

Машина маневрена, має автоматичну коробку передач. Для неї отримали сертифікований за стандартами НАТО дизельний двигун німецького виробництва Deutz об’ємом 11,9 л та потужністю 558 к.с. (розташування двигуна – переднє). Силову установку, яка встановлена на “Отамані-3”, мають деякі бойові машини Бундесверу. Він обладнаний семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Вага “Отамана-3” – 23 тонни.

Фото: Український мілітарний портал

У БТРі є відеонагляд, кондиціонер, інші “розумні” та корисні прилади, покращена ергономіка для екіпажу на 10 осіб.

Наразі новий БТР готовий для передачі на випробування військовими.

Як інформувала “Новинарня“, 8 жовтня в Києві почала роботу ХVІ Міжнародна спеціалізована виставка “Зброя та безпека 2019”. Серед 372 учасників – 48 іноземних із 16 країн.

Читайте також:
20 вартих уваги бойових машин із виставки “Зброя і безпека 2016”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна