Європарламент готовий до відтермінування Brexit

 

Європарламент може або відтермінувати вихід Великої Британії з ЄС, або вихід відбудеться без угоди, що нашкодить обом сторонам.

Про це заявив президент Європарламенту Давид Сассолі після зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, передає пресслужба ЄП.

На теперішньому етапі є дві альтернативи: продовження або відсутність угоди.

“Щодо продовження, то Парламент відкритий для такої можливості, якщо для цього є вагома причина або мета. Але запит на продовження є питанням для Великобританії, і я не маю права коментувати політичні протиріччя або правові питання, які обговорюються в Сполученому Королівстві”, – йдеться у заяві.

За словами Сассолі, вихід з ЄС без угоди зашкодить обом сторонам й матиме серйозні наслідки для Ірландії.

“Що стосується угоди, то нам абсолютно ясно, що це буде з дуже негативним результатом. Це буде економічно шкідливо для обох сторін, зокрема для Великобританії. Це буде мати дуже серйозні наслідки для острова Ірландія. Це збільшить невизначеність для бізнесу і, перш за все, для громадян”, – наголосив президент Європарламент.

Сассолі додав, що у його перемовинах з Джонсоном щодо Brexit немає жодного прогресу.

Він додав, що Європарламент не погодиться на угоду, яка підриває Угоду Страсної п’ятниці (мирна угода з метою припинення конфлікту в Північній Ірландії) і мирний процес.

Як інформувала “Новинарня“, Велика Британія зобов’язана покинути ЄС до 31 жовтня цього року. При цьому Brexit без жодної угоди видається найбільш вірогідним сценарієм, адже британський парламент раніше тричі провалив голосування за відповідну угоду, розроблену попередньою британською прем’єркою Терезою Мей та ЄС.

Сам Борис Джонсон є принциповим прихильником Brexit за будь-яку ціну.

Читайте також:
Джонсон звернеться до Верховного суду щодо відтермінування Brexit

Джонсон виключить з партії 21 депутата, зокрема й онука Черчілля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна