Джонсон виключить з партії 21 депутата, зокрема й онука Черчілля

 

Онук Вінстона Черчілля буде виключений з Консервативної партії після голосування в парламенті проти планів прем’єр-міністра Бориса Джонсона щодо виходу Британії з Євросоюзу.

Про це повідомляє Reuters.

Ніколас Сомс був одним з 21 депутатів-консерваторів, які проголосували разом з опозиційними партіями за те, аби взяти під контроль порядок денний парламенту і внести на голосування законопроєкт, що вимагає нової відстрочки Brexit.

Джонсон перед голосуванням пригрозив однопартійцям виключенням за голосування проти уряду. Британські ЗМІ відзначають, що це один з найбільш дивних поворотів в трирічній кризі навколо Brexit.

71-річний Сомс, який був посвячений у лицарі королевою Єлизаветою в 2014 році, є членом парламенту з 1983 року і раніше займав посаду молодшого міністра оборони. Він син Мері Сомс, наймолодшої з п’ятьох дітей Черчілля.

Серед тих, кого також повинні виключити з Консервативної партії, 79-річний Кен Кларк, найстаріший депутат в Палаті громад, і колишній міністр фінансів Філіп Хеммонд.

Нагадаємо, у середу, 4 вересня, депутати планують внести на розгляд міжпартійний законопроєкт, який змусить прем’єр-міністра просити ЄС про відстрочку Brexit до 31 січня, якщо парламентарі не схвалять нову угоду або не проголосують за вихід без угоди до 19 жовтня.

Як інформувала “Новинарня“, Велика Британія зобов’язана покинути ЄС до 31 жовтня цього року. При цьому Brexit без жодної угоди видається найбільш вірогідним сценарієм, адже британський парламент раніше тричі провалив голосування за відповідну угоду, розроблену попередньою британською прем’єркою Терезою Мей та ЄС.

Сам Борис Джонсон є принциповим прихильником Brexit за будь-яку ціну.

Читайте також:
“Напружена дипломатія”: Джонсон під час розмови з Макроном закинув ногу на стіл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.