Суд узяв екснардепа Пашинського під арешт

доповнено

Печерський районний суд у понеділок, 7 жовтня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці ексдепутатові Сергію Пашинському.

Рішення суду у справі про новорічну стрілянину 2016 року передбачає тримання під вартою до 4 грудня без альтернативи у вигляді грошової застави.

Повний текст ухвали суддя оголосить о 14-ї годині 9 жовтня. Ухвала суду може бути оскаржена протягом п’яти днів після оголошення.

На засіданні був присутній колишній секретар РНБО і соратник Пашинського по “Народному фронту” Олександр Турчинов.

Сам Пашинський назвав рішення суду політично мотивованим.

“Сьогодні ви бачили портновське правосуддя… Я зроблю все, щоб ці злочинці, які сьогодні вчинили злочин, про це пожаліли… Матеріали справи сфальшовані. Суддя пішла на порушення всіх чинних норм законодавства”, – цитує нардепа “УП”.

Адвокат Андрій Федур зазначив, що рішення для сторони обвинуваченого “очікуване, але незаконне”, його будуть оскаржувати.

“Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук’янівському СІЗО… Є реальна загроза життю мого підзахисного”, – заявив Федур.

Як інформувала “Новинарня“, 4 жовтня слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому народному депутату України у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Як було встановлено досудовим розслідуванням, 31 грудня 2016 року на території Київської області відбувся словесний конфлікт між народним депутатом та громадянином. Під час нього народний депутат дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки “Glock 19”) та вистрілив чоловіку в ліву ногу. Як наслідок, громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

Нагадаємо, у Васильківському районі під Києвом за кілька годин до Нового року в 2016-му стався інцидент між депутатом від “Народного фронту”, головою Комітету ВР з питань оборони й нацбезпеки Пашинським та мешканцем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський зі свого пістолета прострелив чоловікові ногу.

За версією депутата, який у 2014 році був головою адміністрації в.о. президента (Турчинова), він застосував зброю лише після того, як зробив попереджувальний постріл вгору, а другий постріл здійснив уже після удару пляшкою, якого йому по голові завдав Хімікус.

Натомість постраждалий В’ячеслав Хімікус стверджує, що Сергій Пашинський стріляв без попередження, цілився не в ногу, тож чоловік мусив захищатись.

Обидва сходяться на тому, що Пашинський зі зброєю сам вийшов зі свого авто до Хімікуса.

Наприкінці липня 2017 року Генпрокуратура закрила справу про стрілянину за участю Пашинського, заявляючи, що не виявила в його діях складу злочину.

Читайте також:
Чоловік, у якого стріляв нардеп Сергій Пашинський, отримав підозру у хуліганстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна