Депутат Пашинський прострелив ногу раніше судимому мешканцю Київщини

 

На Київщині стався інцидент із застосуванням вогнепальної зброї за участю народного депутата від “Народного фронту” Сергія Пашинського, який очолює Комітет з питань оборони і нацбезпеки.
Про це повідомив сам Пашинський у “Фейсбуці”, відповідна інформація є і на сайті поліції.

НП сталася у Васильківському районі.

“Вечір перед Новим роком пройшов для мене, на жаль, дуже прикро. Повертаючись близько 17:00 додому, ми з дружиною ледь не в’їхали в авто з вимкнутими габаритами посеред неосвітленої дороги у лісі”, – розповів Пашинський.

Він “вирішив вийти з машини, щоб звернути увагу людей, котрі були поруч з машиною, на небезпеку, на яку вони наражають інших водіїв, фактично перегородивши дорогу в темну пору доби”.

“Наше прохання хоча б ввімкнути аварійку несподівано дуже розлютило одного з чоловіків поряд з машиною, як виявилося, дуже нетверезого. Він кинувся на мене з пляшкою у руці та погрозами вбити нас. Я мав пістолет, зробив попереджувальний постріл у повітря. Нападника це не зупинило, він сильно вдарив мене пляшкою по голові, я впав на землю. Мені вдалося зупинити кривдника, лише коли лежачи вистрілив йому у ногу”, – розповів Пашинський.

Депутат додав, що вони перев’язали пораненому рану, відразу викликали швидку та поліцію.

“Я майже в нормі. Нападник в лікарні приходить у себе. Поліція розбирається, що це було”, – додав він.

pashisnkiy-fb

В Головному управлінні Нацполіції Київщини зазначили, що мікроавтобус дійсно стояв посередині неосвітленої дороги без габаритних вогнів.

Також поліціянти повторили версію Пашинського.

У повідомленні зазначено, що нападником був 38-річний житель Васильківщини.

“Працівники поліції встановили, що чолов’яга вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Наразі всі учасники події встановлені, поліцейські з’ясовують всі обставини інциденту”, – додали в ГУ НП.

ОНОВЛЕНО. Поліція розслідує напад на Пашинського за статтею “хуліганські дії”. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив речник ГУ НП Київській області Микола Жукович.

“Зараз кваліфікація йде – це ст. 296 Кримінального кодексу “зуліганські дії”. Поки що за цією статтею ми з’ясовуємо, що там відбувалося. З місця подій ми вилучили дві гільзи”, – сказав Жукович.

Він також повідомив, що Пашинський стріляв у нападника з зареєстрованої зброї.

Читайте також:
Голова Комітету ВР з оборони Пашинський “засвітив” “Мерс” S500

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна