Пропаганда військової служби: в Києві вперше відбувся “Армі-Я Фест”. ФОТО, ВІДЕО

 

У неділю, 6 жовтня, на території Національного комплексу “Експоцентр України” (ВДНГ) відбувся військово-презентаційний захід “Армі-Я Фест”, основна мета якого — популяризувати військову службу серед населення.

Як передає “Армія інформ”, у військовій виставці взяли участь представники військкоматів міста Києва, оркестри Київського гарнізону, військовослужбовці Десантно-штурмових й Сухопутних військ ЗС України, Військової служби правопорядку, Сил спеціальних операцій, а також виробники із “Ліги оборонних підприємств України”.

“Армі-Я Фест” проводився вперше. Як заявив військовий комісар Київського МВК полковник Сергій Клявлін,  це хороша можливість продемонструвати  всі переваги військової служби в українській армії у період призовної кампанії “Осінь-2019”.

“З 12-ї до 17-ї години мешканці столиці мали змогу ознайомитись з умовами проходження строкової військової служби та служби за контрактом, потримати в руках новітні й перспективні зразки озброєння, оглянути військову техніку й предмети тилового забезпечення військовослужбовців, приміряти засоби індивідуального захисту бійців, а також скуштувати страви із нових сухпайків.

Найактивнішими на заході були дітлахи дошкільного та шкільного віку. Малеча з надзвичайною цікавістю розглядала броньовані автомобілі «Козак», засоби радіоелектронної боротьби та зв’язку, а також прилади нічного бачення, балістичні маски, окуляри та інші експонати”, – ідеться в повідомленні інформагентства МОУ.

Багато відвідувачів стояли в черзі, аби зробити фото з екіпірованими бійцями ССО та військовослужбовцями ДШВ.

Хлопці запитували у військовиків про умови проходження їхньої служби та про те, як саме можна потрапити до представлених видів військ.

Найбільшу увагу відвідувачів привертали періодичні музичні номери військових оркестрів та щогодинні показові виступи Почесної варти.

Серед відвідувачів заходу був і командувач Сухопутних військ ЗС України, колишній командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Сирський. Він зазначив, що за кінцевими результатами “Армі-Я Фесту” будуть зроблені певні висновки, і в майбутньому подібні військові виставки проводитимуться в різних куточках нашої країни.

Читайте також:
В Україні стартував осінній призов на строкову службу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна