Новий адмінтерустрій України поширюватиметься на весь Донбас і Крим, – “СН”

 

Керівники парламентської фракції “Слуга народу” стверджують, що новий адміністративно-територіальний устрій України в рамках децентралізації поширюватиметься і на тимчасово непідконтрольні території Криму та Донбасу.

Про це зокрема заявив перший заступник голови фракції “СН” Олександр Корнієнко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Ми ухвалюватимемо адміністративно-територіальний устрій всієї країни, зокрема Криму, Луганської та Донецької областей повністю. Є всі ці райони, все розраховано. Тут питання буде, звісно, коли це почне реально діяти”, – сказав Корнієнко.

Він повідомив, що, згідно з “дорожньою картою” децентралізації, до кінця листопада 2019 року буде підготовлено проєкт нового адміністративно-територіального устрою країни і почнеться його обговорення з суспільством.

За словами Корнієнка, для проведення децентралізації необхідно внести зміни до Конституції, після чого можна буде подавати до парламенту відповідні законопроєкт, зокрема про префектів та ін.

Нагадаємо, план, за яким до 2020 року в Україні має бути створено 100 районів замість 490, був затверджений ще урядом Володимира Гройсмана.

Читайте також:
100 районів і префекти замість РДА: “Слуга народу” планує адмінреформу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна