Корнієнко пояснив, чому було скасовано закордонне відрядження Порошенка

Перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко пояснив причини скасування закордонного відрядження нардепа Петра Порошенка. Саме він видав розпорядження про скасування цього відрядження.

Про це він сказав у ефірі телемарафону в п’ятницю, 1 грудня.

За словами Корнієнка, Порошенко вказав основною підставою участь у непарламентському заході.

“Він вказував як основну підставу участь у непарламентському заході, у форумі партійному. Це міжнародний демократичний союз, це спільнота партій. Напевно, туди входить партія “Європейська солідарність”. І він писав про те, що паралельно з цим будуть ще якісь там зустрічі високого рівня.

За нашими внутрішніми документами, внутрішніми принципами, участь у саме партійних заходах, вона допускається. Але коли надійшов лист ДСК (для службового користування – “Н”), який не можу коментувати, відповідно, далі ми вимушені були скасувати це відрядження”, – сказав Корнієнко, його цитує “Лівий берег”.

Колеги Порошенка по фракції, зокрема Ірина Геращенко, опублікували розпорядження про скасування відрядження. У ньому написано, що Корнієнко скасував відрядження на підставі листа від нього ж самого.

Читайте також:
На відміну від “Слуг”: прикордонники не випустили Порошенка у відрядження до США, хоча його погодив голова ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна