100 районів і префекти замість РДА: “Слуга народу” планує адмінреформу

 

Партія “Слуга народу”, яка перемогла на виборах до Верховної Ради і матиме одноосібну більшість, планує провести реформу адміністративного устрою України, замінивши державні адміністрації префектурами.

Про це заявив голова виборчого штабу партії Олександр Корнієнко в інтерв’ю LB.ua.

За його словами, реформа передбачає “збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації”.

РДА, за словами Корнієнка, замінять префектури, “які будуть слідкувати за законністю рішень місцевих рад”.

“Це не нова ідея – їй майже п’ять років… При такій моделі потужний районний рівень не сильно потрібен, тому мова йде про укрупнення районів, якими опікуватиметься префект“, – сказав партієць.

“У нас є група, яка займається децентралізацією і місцевим самоврядуванням. Щось буде робитися з нуля, щось – доопрацьовано”, – зазначив Корнієнко.

За його словами, планується залишити 100 районів.

“Децентралізація є у всіх у програмах. Її підтримують”, – додав він.

Нагадаємо, подібну реформу планував і уряд Володимир Гройсмана. За планом, вся Україна до 2020 року має складатися з об’єднаних територіальних громад, при цьому шляхом укрупнення має бути створено близько ста районів.

Читайте з цього приводу:
До 2020 року в Україні має бути створено 100 районів замість 490. МАПА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна