Скандальні охоронці Медведчука стали помічниками нардепів від “ОПЗЖ”

 

Нардепи від партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук і Віктор Чорний взяли собі в помічники представників “Детективної охоронної компанії “Шторм”, яка охороняла Медведчука і перешкоджала журналістам.

Про це інформує проєкт “Радіо Свобода” “Ньюзрум”.

Близький до “Українського вибору” Медведчука Віктор Чорний, який вперше став депутатом парламенту, був співзасновником і раніше сам очолював “Шторм” – компанію, яка охороняла Медведчука.

Серед помічників Медведчука є інший співзасновник “Шторму” – Андрій Мартинов.

Сам депутат у коментарі “Радіо Свобода” заявив, що “нічого поганого в цьому не бачить”. Каже, що обирав його за критеріями “допомоги виконання функцій народного депутата”.

Іще один співзасновник “Шторму” – Іван Бойченко – опинився серед помічників Чорного.

“Полковник міліції. Очолював підрозділ з питань боротьби з організованою злочинністю. Я дуже задоволений, що він згодився бути моїм помічником”, – розповів Чорний “Радіо Свобода”.

За словами Чорного, Бойченко зараз є керівником “Шторму”.

Окрім Бойченка, серед помічників Чорного є Олег Вознюк. У декларації його цивільної дружини Тетяни Овсюк прямо вказано: він – співробітник компанії “Шторм”.

Загалом, за словами Чорного, серед його помічників є “близько п’яти” співробітників “Шторму”, які колись працювали в МВС та СБУ.

“Детективна охоронна компанія “Шторм” (раніше – “Сварог”) має чотирьох засновників. Окрім Віктора Чорного, це Іван Бойченко, Костянтин Іванов та Андрій Мартинов.
Саме представники фірми “Шторм” восени 2017-го напали на знімальну групу програми “Схеми”, яка намагалася зафіксувати прямі перельоти Віктора Медведчука до Росії.
Навесні 2019-го “штормовики” Чорного протягом чотирьох годин утримували в лісі журналістів “Наших грошей”, які намагалися зняти з квадрокоптера територію державних дач поруч із маєтком Медведчука.
Окрім того, журналісти “Bihus.info” виявили, що представники “Шторму” перекрили доступ до Дніпра, облаштували на Трухановому острові в Києві базу.

Читайте також:
Російська пропаганда намагається зробити Медведчука єдиним “реальним” конкурентом Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна