На Банковій протестували проти обміну з РФ підозрюваних у теракті в Харкові

 

У Києві під офісом президента відбувся мітинг, учасники якого закликають владу не допустити включення до списків на обмін підозрюваних у скоєнні терористичного акту в Харкові 22 лютого 2015 року, внаслідок якого загинули чотири людини, у тому числі підліток.

Як повідомляє “Новинарня“, під час акції в четвер увечері, 3 жовтня, учасники підписували звернення до президента Володимира Зеленського, передає “Укрінформ”.

“Вимагаємо дотримання законності та міжнародних зобов’язань України. Підозрювані у теракті, внаслідок якого загинули мирні люди, у тому числі діти, не можуть бути передані Росії ні за яких обставин”, – йдеться у зверненні.

Активісти тримають фото та малюнки із зображенням загиблих у теракті, плакати з написами “Віддаючи ворогу вбивць власних дітей, ми вбиваємо себе!”, “Даня Дідик – вбитий школяр”, “Не відпускайте Даниних убивць”.

На акції зібралося близько двох десятків активістів, чергують правоохоронці.

Як інформувала “Новинарня“, 28 вересня активісти протестували біля будівлі Харківського апеляційного суду, вимагаючи винести вирок трьом обвинуваченим у теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, перш ніж їх включать до списку для обміну з РФ.

Про те, що Росія внесла підозрюваних у цьому злочині у список на обмін, 24 вересня повідомив журналіст Андрій Цаплієнко; його допис поширив адвокат  Головков.

Як відомо, 22 лютого 2015 року в Харкові під час мітингу, присвяченого пам’яті Героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО, біля Палацу спорту на проспекті Маршала Жукова стався вибух, згодом кваліфікований як теракт. Унаслідок теракту загинуло 4 людей та 9 отримали поранення.

За підозрою у скоєнні злочину були затримані троє чоловіків – Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький і Сергій Башликов.

Справу щодо трьох підозрюваних слухає Фрунзенський районний суд Харкова.

Читайте також:
Після обміну: Зеленський провів нові переговори з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна