РФ заявила на обмін трьох підозрюваних у тероризмі, які підірвали в Харкові 15-річного хлопчика

 

Росія внесла у списки на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова, яких підозрюють у скоєнні теракту в Харкові взимку 2015 року.

Як повідомляє “Новинарня“, інформацію поширив у вівторок, 24 вересня, журналіст Андрій Цаплієнко; його допис поширив адвокат підозрюваних Олег Головков.

Як відомо, 22 лютого 2015 року в Харкові під час мітингу, присвяченого пам’яті Героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО, біля Палацу спорту на проспекті Маршала Жукова стався вибух, згодом кваліфікований як теракт. Унаслідок теракту загинуло 4 людей та 9 отримали поранення.

За підозрою у скоєнні злочину були затримані троє чоловіків – Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький і Сергій Башликов.

“15-річний Даня Дідик йшов попереду колони з українським прапором під час ходи гідності в Харкові у 2015 році. Терористи, які спостерігали за рухом колони і підірвали вибуховий пристрій з телефону, не могли не бачити, що до вибухівки підходить дитина. Але вони натиснули кнопку і вбили Даню і ще трьох українських активістів. Нелюдів збираються відпустити на свободу. Я щойно дізнався, що росіяни включили в список на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова”, – написав Цаплієнко на сторінці у соцмережі Facebook.

Справу щодо трьох підозрюваних слухає Фрунзенський районний суд Харкова.

“Встановлена ними в снігу МОН-100 – це два кіло тротилу і чотириста 10-мм шариків зі сталі. Коли тротил вибухає, вони летять на 120 метрів вперед. І цей сталевий дощ мав викосити десятки людей. Більшість врятувала “Газелька”, яка раптово стала між міною і натовпом. Маленький патріот Даня і ще троє українських активістів загинули”, – описує дію вибухового пристрою журналіст.

Адвокат Олег Головков поширив допис журналіста із власним коментарем: Дворнікова, Башликова та Тютицього готують на обмін! Що скажете? Хочу бачити Вашу думку”.

Як інформувала “Новинарня“, в суботу, 7 вересня, відбувся обмін військовополоненими, політв’язнями та утримуваними особами між Україною та Росією.

Бранців Кремля на злітно-посадковій смузі військового летовища  “Бориспіль” зустрічав президент України Володимир Зеленський. 

Читайте також:
Після обміну: Зеленський провів нові переговори з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна