На Донбасі окупанти засудили українського військовополоненого до 30 років в’язниці

 

Так званий “суд ДНР” засудив військовослужбовця Збройних сил України Володимира Воскобойника до 30 років позбавлення волі.

Про це повідомляє місцевий сайт “Новости Донбасса” з посиланням на так звану “генпрокуратуру ДНР”.

Бойовики звинуватили Воскобойника в “проходженні навчання задля здійснення терористичної діяльності, насильницькому захопленні влади, диверсії, незаконному перетині державного кордону, незаконне придбання і зберігання зброї”. Відзначається, що “вирок” набув чинності.

Як повідомляла “Новинарня“, 19-річний Володимир Воскобойник, родом з Чернігівщини, потрапив у полон бойовиків у травні 2018 року. Боєць мав заступити на чергування, але не з’явився, після чого у бригаді одразу організували пошуки зниклого, які не дали результату.

Через декілька днів відео із допитом Воскобойника з’явилося в мережі. На ньому закадровий голос повідомляє, що військовослужбовця затримали біля Докучаєвська із автоматом та ручною гранатою. Сам Володимир Воскобойник дає свідчення у наручниках. Він заявив, що потрапив у полон під час виконання бойового завдання, хоча у бригаді кажуть, що ніякого завдання хлопець в той день виконувати не міг.

У 30-й механізованій бригаді впевнені, що всі заяви полонений озвучив під тиском.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

П’яний до безпам’ятства боєць ЗСУ забрів у полон до бойовиків
і дав інтерв’ю. ВІДЕО, реакція Геращенко

Список звільнених з полону ОРДЛО. ФОТО, ІСТОРІЇ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна