Зниклий на “нулі” військовий опинився в полоні бойовиків. Каже – напідпитку. ВІДЕО

 

Військовослужбовець Збройних сил України, який днями зник на лінії розмежування, потрапив у полон до бойовиків.
Про це повідомила ввечері в понеділок, 28 травня, прес-служба 30-ї окремої Новоград-Волинської механізованої бригади ЗСУ.

Про місце перебування військового, зниклого ще 24 травня, бригаді стало відомо з відео допиту, оприлюдненого так званою “поліцією ДНР” в YouTube 28 травня.

Сеператисти заявили, нібито Володимир Воскобойник із села на Чернігівщині був затриманий з автоматом і гранатою в районі Докучаєвська (Донецька область) “нетверезий”.
За його словами, він прийшов на контракт до ЗСУ у вересні 2017 року.

Чоловік каже, що мав бойове завдання – з’ясувати вогневі точки противника, але “випивший трохи був”, і його затримали.

“З відео допиту військовослужбовця можна зробити висновок, що людина піддалася важкому психологічному впливу, перебуває у стресовому стані, говорить плутано, має втомлений вигляд – ймовірно через тривале відсутність сну, або фізичних тортур”, – прокоментували в бригаді.

На відео військовий стверджує про абсолютну відсутність російських військ на території України. Як пояснили в 30 омбр, це вказує на те, що з 19-річним хлопцем попрацювали представники російських спецслужб.

“Заяви, які був змушений зробити військовополонений – це спроба російських пропагандистів переконати українське і світове співтовариство у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольній території України”, – додали в бригаді.

“Окупація Росією українського Криму, чотири роки бойових дій, сотні вбитих росіян, десятки полонених військовослужбовців російської армії, завезені з РФ сотні танків, тисячі артилерійських систем та сотні тисяч тон пального і боєприпасів до них – більш ніж красномовний доказ агресії проти України”, – заявляє 30 омбр.

Командування бригади обіцяє зробити все можливе для звільнення військовослужбовця з полону і повернення його в сім’ю.

Як інформувала “Новинарня“, представник штабу ООС Віктор Шубец заявляв на брифінгу, що близько 19-ї години 27 травня на спостережний пункт одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу села Павлопіль вийшла диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до 12 осіб. Під час бойового зіткнення з переважаючими силами противника йому нанесено втрат — трьох окупантів знищено та одного поранено, захоплено одну одиницю стрілецької зброї.
Водночас на ранок 28 травня доля одного військовослужбовця ОС зі складу спостережного поста залишалася невідомою.
Удень штабі ООС повідомили, що зниклий військовий знайшовся, однак інформація виявилася не достовірною.

Водночас прес-служба 30 омбр говорить про зникнення військового саме 24 травня.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

П’яний до безпам’ятства боєць ЗСУ забрів у полон до бойовиків
і дав інтерв’ю. ВІДЕО, реакція Геращенко

Список звільнених з полону ОРДЛО. ФОТО, ІСТОРІЇ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна