Рада відправила на доопрацювання закон про держпідтримку “Пласту”

 

Верховна Рада відправила на доопрацювання в комітет законопроєкт про державне визнання й підтримку національної скаутської організації “Пласт”.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення в четвер, 3 жовтня, підтримали 313 депутатів.

Як пояснив спікер Ради Дмитро Разумков, профільний комітет розгляне документ з пропозиціями президента Володимира Зеленського від 3 вересня.

Як відомо, главі держави не сподобався перший варіант закону тим, що він визнає “Пласт” єдиною скаутською організацією і лишає неузгодженими механізми підтримки “Пласту” з Конституцією і Бюджетним кодексом.

При цьому, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, на даний час в Україні зареєстровано низку скаутських організацій.

“Визначення ж законом однієї скаутської громадської організації як єдиної в Україні національної скаутської організації фактично створює переваги і привілеї для її функціонування і отримання їй держпідтримки, а також призводить до ризику неможливості створення і подальшої діяльності вже створених інших скаутських організацій, а потім і до обмеження права громадян на свободу об’єднання у такі громадські організації”, – пояснив Зеленський.

Крім того, він наполягав, що механізми держпідтримки “Пласту” не узгоджуються з частиною другою статті 95 Конституції України, згідно з якою виключно законом про держбюджет визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків.

Як інформувала “Новинарня“, 30 травня Верховна Рада 8-го скликання ухвалила закон “Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України”.
19 червня тодішній голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав його і передав на підпис новому президента Володимиру Зеленському. Термін для підписання закону про “Пласт” закінчився ще 4 липня.

Читайте також: 
Зеленський ветував державне визнання “Пласту”: бо скаутів багато

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна