ВР ухвалила закон, яким дозволила ЗСУ застовувати техніку та зброю в особливий період

 

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період”.

Як повідомляє “Новинарня“, закон із техніко-юридичними поправками підтримали в середу, 2 жовтня, 307 народних депутатів. 

Метою закону є законодавче врегулювання права на застосування бойової техніки, зброї з’єднаннями, військовими частинами і підрозділами ЗСУ та ДССТ в особливий період, а також застосування спеціальних засобів підрозділами охорони Державної спеціальної служби транспорту в мирний час та особливий період (до введення воєнного стану та після його припинення або скасування).

Як повідомляється у пояснювальній записці, цей закон розроблено Міністерством оборони за участю Державної спеціальної служби транспорту на виконання вимог протокольного рішення урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності.

Закон передбачає законодавче закріплення права з’єднань, військових частин і підрозділів ЗСУ на застосування бойової техніки та зброї в особливий період до введення воєнного стану та після його припинення або скасування.

20 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №1224 “Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період”.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні Рада також Рада ухвалила закон щодо реформи НАЗК.

Читайте також:
У Раді зареєстрували ще один проєкт закону про зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна