У Раді зареєстрували ще один проєкт закону про зброю

 

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт “Про зброю”, яким передбачається визначити основні принципи поводження, використання, придбання, ввезення, маркування, а також порядок отримання дозволів на зброю.

У документі йдеться про створення єдиного реєстру зброї, пише “Дзеркало тижня”.

“Ліквідована трохи бюрократична процедура спілкування осіб, які планують придбати зброю, з органами, які видають на це дозвіл, але набагато жорсткіше порядок для короткоствола, для пістолетів, визначено порядок правил поведінки, складання відповідного іспиту і найголовніше — визначений порядок легалізації незаконного зброї, яке сьогодні існує в державі”, — прокоментував законопроєкт один з його авторів, депутат від “Слуги народу”  Ігор Фріс.

За його словами, за даними фахівців і експертів, приблизно від 600 до 800 тис. одиниць зброї, були завезені із зони бойових дій або тим чи іншим чином переправлені на мирну територію.

“Той механізм, який дозволяє, в тому числі, цю зброю законним шляхом легалізувати, ставити на облік, і ті особи, у яких вона зараз знаходиться незаконно, стануть законними власниками цієї зброї”, — додав Фрис.

Говорячи про мету даного законопроєкту, він заявив, що документ спрямований на те, щоби “в країні не було сірого ринку, сірого обороту зброї”.

Поки що текст проєкту закону досі не виклали у відкритий доступ, ознайомитися з ним зараз неможливо.

Як відомо, Україна — єдина країна Європи, в якій немає зброярського законодавства. З кінця 90-х років обіг зброї в країні регламентується наказом МВС №622.

Законопроєкт “Про цивільну зброю та боєприпаси” (і навіть не один варіант) був зареєстрований групою депутатів Верховної Ради минулого скликання ще у 2014 році, але його не розглянули, а в кінці серпня 2019 року був відкликаний.

Читайте також:
У Москві кримський полковник чухав скроню пістолетом та вистрілив у голову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна