У “Газпромі” стверджують, що “Північний потік-2” добудують за 4-5 тижнів

 

На завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2” потрібно ще 4-5 тижнів.

Про це сказав журналістам в кулуарах “Російського енергетичного тижня” глава ради директорів “Газпрому” Віктор Зубков, повідомляє російське агентство ТАСС.

“Нам треба 4-5 тижнів, щоб закінчити все, тому у нас є ще листопад – грудень, це два місяці, вісім тижнів. Ми ще вкладаємося”, — сказав він, відповідаючи на питання, скільки часу потрібно “Газпрому” на завершення будівництва.

“Якщо не отримаємо (дозвіл від Данії), ми обійдемо через нейтральні води”, — сказав він, додавши, що прокладку все ж доцільно здійснювати ближче до Данії.

“Не можу сказати, чи буде критичний момент (для термінів проєкту, — “Н”). Газопровід буде в будь-якому випадку добудований. Ми закінчимо його”, — резюмував він.

Як повідомляла “Новинарня“, судно Solitaire, яке прокладає труби “Північного потоку-2” по дну Балтійського моря, наближається до кордону з Данією, яка є єдиною країною, що досі не дала дозвіл на прокладання газопроводу.

Читайте також:
“Північний потік-2” непотрібний і політично шкідливий, – Лайчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна