Реація на повернення Росії: у ПАРЄ створили неформальну групу “Балтік+”

 

У ПАРЄ створили неформальну групу у складі декількох національних делегацій “Балтік+” у відповідь на безумовне повернення Росії до Асамблеї.

Про це розповіла голова постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Єлизавета Ясько, повідомляє “Укрінформ”.

“Безумовне повернення Росії до ПАРЄ підриває довіру до організації, а відтак незгодні національні делегації мають право вдатися до протесту. Тому ми створили цю групу”, — розповіла Ясько.

До неформальної групи увійшли Україна, Латвія, Литва, Естонія та Грузія.

Народний депутат відзначила, що група буде збиратися не лише у Страсбурзі. Зокрема, наступна зустріч пройде в Україні у листопаді з метою продовження консультацій щодо опрацювання механізму відновлення довіри до Асамблеї.

Учасники “Балтік+” запрошують інші національні делегації, а також окремих депутатів приєднатися до групи.

Як інформувала “Новинарня“, президентка Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск’є висловила жаль через відсутність на осінній сесії постійної делегації парламенту України.

Читайте також:
“На підтримку України”: Польща приєдналася до часткового бойкоту в ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна