Українка Магучіх із рекордом виграла “срібло” чемпіонату світу з легкої атлетики

 

На чемпіонаті світу з легкої атлетики, що триває в столиці Катару, місті Доха, збірна України здобула першу медаль. Дебютантка змагань такого рівня Ярослава Магучіх виграла “срібло” в стрибках у висоту з особистим рекордом 2,04 м.

Як повідомляє “Новинарня“, у понеділок, 30 вересня, у фіналі жіночих стрибків у висоту українка Магучіх спершу витратила три спроби на повторення особистого рекорду – 2 м, потім із першої спроби взяла 2,02 м, після чого із третьої спроби здолала 2,04 та відмовилася від подальших стрибків, уже маючи друге місце та світовий рекорд у віковій категорії до 20 років. Срібну нагороду Ярослава відсвяткувала достроково із синьо-жовтим прапором на плечах.

До цього світовий рекорд серед юніорок становив 2,01 м і належав двом спортсменкам – Ользі Турчак з СРСР (7 липня 1986 року, Москва) і німкені Гайке Бальк (18 червня 1989 року, Карл-Маркс-Штадт).

Перемогла ж росіянка Марія Ласіцкене (дів. Кучина), яка також показала результат 2,04 м, але всі вісім висот подолала з перших спроб. Планка не рівні 2,08 представниці РФ не підкорилася.

26-річна Ласіцкене – представниця клубу ЦСКА – стала першою в історії триразовою чемпіонкою світу в стрибках у висоту – вона перемагала також на двох попередніх світових першостях у 2015 та 2017 роках.

Після цього Магучіх і Ласіцкене обнялися в секторі, що викликало значні емоції російських телекоментаторів і висновки про те, що “ніхто не розділить наші народи”.
Нагадаємо, на ЧС-2019 росіяни знову виступають не під своїм прапором, а як “авторизовані нейтральні атлети” – через черговий допінговий скандал.

Бронзову медаль здобула американка Вашті Канінгем (2 м), а ще одна українка Юлія Левченко з таким самим показником залишилася четвертою, бо змарнувала більше спроб.

Ірина Геращенко не подолала кваліфікацію (1,85 м).

Раніше українка Олена Собчук на ЧС-2019 посіла четверте місце у спортивній ходьбі на 50 км, а у фіналі змагань з метання молота Ірина Климець стала п’ятою з особистим рекордом.

Ярослава Магучих – спортсменка з Дніпра, їй лише 19 вересня виповнилося 18 років. Досі вона була чемпіонкою Європи серед юнаків, рекордсменкою світу у віковій групі до 18 років (200 см).

Чемпіонат світу в Катарі завершиться 6 жовтня. 

Читайте також:
Росію можуть відсторонити від Олімпіади-2020 через новий допінговий скандал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна