У Підмосков’ї помер перший президент Криму сепаратист Юрій Мєшков

 

У підмосковному Красногорську після перенесеного інсульту помер колишній президент Криму, політик проросійської орієнтації Юрій Мєшков.

Про смерть батька в неділю, 29 вересня, повідомила в соцмережі його дочка Маріанна Мєшкова.

Як інформувала “Новинарня“, 1 вересня 73-річний Юрій Мєшков, перебуваючи на відпочинку в Туреччині, переніс інсульт й перебував у штучній комі. На курорті в країні НАТО кримчанин Мєшков відпочивав із нинішньою дружиною, яка молодша за нього майже на 40 років.

Через два тижні його доставили в лікарню Красногорська, де живе донька. Він залишався в реанімації у важкому стані.

Як відомо, Юрій Мєшков (прізвище матері-українки – Пацан) був першим і останнім президентом Республіки Крим у 1994-1995 роках, потім ця посада була скасована Верховною Радою України – після сепаратистського загострення на півострові.

Мєшков мав також російське громадянство, був відомий своїми одіозними антиукраїнськими заявами та намаганнями вилучити Крим зі складу України.

Після депортації він проживав у Москві. У 2011 році повернувся в Крим, проте згодом суд заборонив йому в’їзд в Україну на вимогу СБУ, яка просила негайної депортації експрезидента Криму за непрямі заклики до зміни конституційного ладу на півострові.

Після анексії Росією півострова Мєшков знову повернувся в Сімферополь і намагався потрапити в політичне життя окупаційної адміністрації. Він неодноразового робив заяви із публічною підтримкою анексії Криму. Проте в кінці лютого 2019 року почав критикувати російську владу за “зраду”.

У 2016 році Юрія Мешкова внесли до бази сайту “Миротворець” через його антиукраїнську діяльність та посібництво російським окупантам у Криму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна