Експрезидент Криму сепаратист Мєшков опинився при смерті в Туреччині

 

Колишній президент Криму, сепаратист 74-річний Юрій Мєшков 1 вересня переніс інсульт й перебуває у штучній комі.

Про це інформує сайт “Крим.Реалії” з повідомленням на кримського проросійського активіста Сергія Акімова.

“У нього був інсульт. Нині він перебуває в Туреччині. Його ввели у штучну кому. Як далі буде – подивимося”, – сказав Акімов.

Раніше донька Юрія Мєшкова, Маріанна, на своїй сторінці в Facebook написала, що у її батька стався інсульт. За її словами, до Туреччини він поїхав із дружиною, яка молодша від нього майже на 40 років.

Нагадаємо, Юрій Мєшков був першим президентом Республіки Крим у 1994-1995 роках, потім ця посад  була скасована Верховною Радою України.

Він мав російське громадянство, був відомий своїми одіозними антиукраїнськими заявами та намаганнями вилучити Крим зі складу України. Після депортації він проживав у Москві. У 2011 році повернувся в Крим, проте згодом суд заборонив йому в’їзд в Україну на вимогу СБУ, яка просила негайної депортації експрезидента Криму за непрямі заклики до зміни конституційного ладу на півострові.

Після анексії Росією півострова знову повернувся в Сімферополь і намагався потрапити в політичне життя окупаційної адміністрації. Він неодноразового робив заяви із публічною підтримкою анексії. Проте в кінці лютого 2019 року почав критикувати російську владу за “зраду”.

У 2016 році Юрія Мешкова внесли до бази сайту “Миротворець” через його антиукраїнську діяльність та посібництво російським окупантам у Криму.

Читайте також:
Росія “націоналізувала” землі Кримського природного заповідника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна