Росія “націоналізувала” землі Кримського природного заповідника

 

Окупаційна “влада” Криму передали землі Кримського природного заповідника у власність Росії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 3 вересня,  пише “Кримінформ”.

Підконтрольний Москві “уряд” Криму передав землі Кримського природного заповідника в федеральну власність Росії. Відповідне розпорядження було прийнято 3 вересня на засіданні російського “уряду” Криму.

Про намір передати заповідник у власність Росії стало відомо у березні 2018 року. Завершити цю процедуру планували до початку літа минулого року. У вересні 2018 року Кримський природний заповідник отримав статус федерального, але залишився у власності Криму.

За словами “глави” Міністерства природи Росії Дмитра Кобилкіна, федеральний статус дозволить збільшити фінансування, створить додаткові можливості для підтримки на територіях режиму особливої охорони.

19 вересня 2018 року п’ять заповідників, один національний парк і два заказники окупованого Криму віддали під контроль Міністерства природних ресурсів і екології Росії. Відповідну постанову підписав глава російського уряду Дмитро Медведєв.

Кримський природний заповідник — природоохоронна науково-дослідна установа загальнодержавного значення. Це один з найбільших та один з найстаріших в Україні заповідників. У заповіднику охороняються найцінніші в Криму дубові, букові й кримськососнові ліси, унікальні реліктові насадження тиса ягідного, ялівцю високого, а також місця оселення водоплавних і водно-болотних птахів. На території заповідника є понад 80 історичних і культурних пам’ятників.

Як інформувала “Новинарня“, Мітридатські сходи в Керчі “реставруватиме” московська компанія.

Читайте також:
МЗС України надіслало росіянам ноту у зв’язку з намірами передати Херсонес РПЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна