Мітридатські сходи в Керчі “реставруватиме” московська компанія

 

Російська влада анексованого Криму визначила підрядника для реставрації Великих і Малих Мітридатських сходів у Керчі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у повідомленні “міністерства культури Криму», передає “Радіо Свобода”.

Підрядником стало московське акціонерне товариство “Баварський дім”.

“Між Дирекцією з централізованого обслуговування і розвитку закладів сфери культури та АТ “Баварський дім” укладено державний контракт на виконання виробничих робіт зі збереження об’єкту культурної спадщини “Сходи Великі і Малі” на суму 651,6 мільйонів рублів”, – йдеться в повідомленні російської установи.

За інформацією відомства, роботи почнуться з кінця цього місяця, коли російський Державний комітет з охорони культурної спадщини на їх проведення. Об’єкт повинен бути зданий до 1 вересня 2020 року.

АТ “Баварський дім” – московська компанія, зареєстрована в 1993 році. За інформацією з відкритих джерел, 57% в уставному капіталі підприємства належать німецькій будівельній компанії Scheidl Inter-Haus GmbH.

У 2015 році Великі Мітридатські сходи – один із головних символів Керчі – постраждали від часткового обвалення, арочний звід на одному з прольотів сходів тріснув по всій площі.

Перша спроба відреставрувати сходи за 167 мільйонів рублів була визнана не ефективною. Згодом за це відсторонили від посади заступника голови Держкомітету з охорони культурної спадщини Криму Олександра Діденка. В травні 2019 року влада Криму оголосила новий тендер на реставрацію Мітридатських сходів за 652 мільйони рублів.

Як інформувала “Новинарня“, МЗС України надіслало росіянам ноту у зв’язку з намірами передати Херсонес РПЦ.

Читайте також:
Суд Амстердама відтермінував ухвалення рішення у справі “скіфського золота”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна