Наступна “нормандська” зустріч буде без США, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський поки що не планує розширювати склад учасників Нормандського формату.

Про це президент України заявив під час пресконференції після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Зеленський також зазначив, що дата наступної зустрічі у Нормандському форматі ще не узгоджена.

Він розповів, що вже звертався до США з пропозицією долучитись до переговорів, а під час зустрічі з Трампом вперше особисто запросив його до Нормандського формату.

Президент пояснив, що першу свою зустріч такого формату з представниками Франції, Німеччини та Росії хоче провести у нинішньому складі. У разі відсутності прогресу можливе залучення інших країн, зокрема і США.

“Зараз нам треба перший раз у моєму політичному житті зустрітися у цьому форматі, який є. Якщо він не буде працювати й не буде рухатися, тоді так, ми будемо долучати. І не лише Америку”, – сказав Зеленський.

Як повідомляє “Новинарня“, президент Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США, де виступив з промовою на 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН.
Крім того, у Нью-Йорку глава держави проводить низку двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних країн, зокрема з президентом США Дональдом Трампом.

Зокрема, Зеленський зустрівся зі Столтенбергом: говорили про НАТО, українські реформи, флот і корупцію.

Читайте також:
Зеленський переговорив із Лавровим: Якщо ви готові, то давайте закінчимо війну?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна