Заокеанський шантаж: Трамп заявив, що продовжить затримувати військову допомогу для України

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що він буде затримувати виділення фінансової допомоги Україні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив після прибуття на Генеральну асамблею ООН у вівторок, 24 вересня, передає “Reuters”.

За словами Трампа, його рішення пов’язане з тим, що європейські країни не достатньо фінансово допомагають Україні.

“Я наполягаю, щоб Європа внесла свій внесок в допомогу Україні. Чому тільки США виділяють гроші?” – задався питанням Трамп.

За даними видання “The Washington Post”, президент США Дональд Трамп перед дзвінком українському колезі Володимиру Зеленському розпорядився призупинити виплату Україні $400 мільйонів військової допомоги.

Один з чиновників заявив, що Трамп утримував кошти, побоюючись корупції в Україні, а рішення все ж перевести гроші було мотивовано закінченням фінансового року 30 вересня.

Також Трамп допустив, що стенограма його телефонної розмови з Володимиром Зеленським може бути оприлюднена. Про це він сказав журналістам у Нью-Йорку, а його ремарки навіть оприлюднені на сайті Білого дому.

“Це була дуже хороша розмова. Сподіваюсь, ви її побачите, сподіваюсь, ви побачите її незабаром”, – сказав президент США.

Він додав, що не вважає оприлюднення розмови з лідером іноземної держави великим прецедентом. Щоправда, він також зазначив:

“Може, ви її (стенограму) побачите, а може ні. Залежно від того, що ми захочемо зробити”.

Трамп додав, що напередодні український уряд рішуче оголосив, що “ніякого тиску не було”.

“Я не чинив на них ніякого тиску. І знаєте чому? Тому що вони хочуть робити правильні речі. І вони знають про корупцію. І вони, напевно, знають, що Джо Байден і його син корумповані. Вони, мабуть, це знають”, – сказав Дональд Трамп.

Як інформувала “Новинарня“, Дональда Трампа запідозрили у просуванні власних політичних інтересів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.
ЗМІ стверджують, що Трамп нібито вимагав від Зеленського розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера. За припущеннями медіа, лідер США також міг шантажувати Зеленського.

Американський юрист Джордж Конвей заявив, що Конгрес США муситиме застосувати процедуру імпічменту.

Виступаючи в розпал скандалу на CNN, особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані заплутався у своїх заявах та ненароком визнав, що справді вимагав від представників офіційної влади України розпочати розслідування проти родини Джо Байдена, попри багаторазові запевнення Вашингтона, що жодних таких вимог на офіційному рівні не було.
Сам Трамп заперечив, що домовлявся з президентом України Володимиром Зеленським про початок розслідування українськими правоохоронцями справи проти сина головного конкурента Трампа на майбутніх виборах Джо Байдена.

Читайте також:
Зеленський у Нью-Йорку: президент взяв участь у відкритті 74-ї сесії Генасамблеї ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна