Зеленський підписав закон про імпічмент президента

 

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України “Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)” № 39-ІХ.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 23 вересня, інформують на офіційному сайті глави держави.

Зазначається, що закон визначає повноваження, порядок створення та діяльності спеціальної тимчасової слідчої комісії. Саме вона проводитиме розслідування вчинення президентом України злочину, зокрема державної зради.

Також документ урегульовує питання правового статусу спеціального прокурора і спеціальних слідчих.

Закон визначає порядок дострокового припинення повноважень президента України, якщо його усунули з поста внаслідок імпічменту.

“Ухвалення закону створило правові передумови для реалізації процедури імпічменту. Також це відновлює систему стримувань і противаг, передбачену Конституцією України”, – запевняють на Банковій.

Зміни до законодавства забезпечать необхідну відкритість і гласність під час розслідування парламентом обставин щодо вчинення главою держави злочину.

Як інформувала “Новинарня“, 10 вересня Рада прийняла закон про імпічмент президента.
19 вересня голова Верховної Ради підписав закон та скерував його на підпис президенту України.

Читайте також:
Ухвалення закону про імпічмент відбулося з порушенням законодавства, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна