Українська журналістка отримала SMS-звинувачення в “геноциді” та погрози від “ЛНР”

 

Журналістка видання “Kyiv Post” Анна Миронюк на власний номер телефону отримує повідомлення у звинуваченні в геноциді від бойовиків “ЛНР”.

Як повідомляє “Новинарня“, скріншот повідомлення опублікувала Миронюк на сторінці у соцмережі Facebook в понеділок, 23 вересня.

Журналістка побоюється, що в Україні стався вкотре витік інформації даних журналістів, які подали заявки на акредитацію працювати в зоні бойових дій або в ООС.

“Троє в редакції “Київ Пост” отримали такі повідомлення після того, як близько трьох тижнів тому надіслали свої документи на електронну скриньку пресцентру ООС. За моєю інформацією, колеги з інших медіа, які не подавали заявки на оформлення акредитацій в цей період, подібних повідомлень не отримували. Prove me wrong. Я буду щаслива помилитися, але поки все має інший вигляд – що в Україні не стає безпечніше працювати журналістом“, – пише журналістка.

У повідомленні, яке отримала медійниця, йдеться про те, що її звинувачують у “геноциді та заборонених засобах/методах ведення війни” та погрожують санкцією від 10 років до довічного терміну ув’язнення.

“Таке стається не вперше. Рік тому, в серпні 2018, номери телефонів журналістів та їх автівок опинилися на сайті так званого “МГБ ЛНР”, а також на двох інших інформаційних сайтах, модерованих сепаратистами. Тоді керівник пресцентру ООС сказав, що витік інформації “неможливий, адже подібну інформацію передають виключно захищеними засобами зв’язку”. Як тоді пояснити цей дивний збіг обставин?”, – запитує журналістка.

Медійниця додає, що написала заяву до Служби безпеки України.

Як інформувала “Новинарня“, Матіос оприлюднив прейскурант “зливу” інформації для терористів із баз даних.

Читайте також:
В Албанії журналістів затримали за “анонс” землетрусу та поширення паніки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна