Порошенко попередив про ризики повернення політичних переслідувань

 

П’ятий президент України Петро Порошенко прокоментував кримінальні справи, розпочаті проти нього при новій владі, назвавши головною причиною можливості політичних переслідувань незавершену судову реформу.

Як передає “Новинарня“, про це п’ятий президент розповів в інтерв’ю Яніні Соколовій у програмі “Рандеву” на “5-му каналі”, яка вийшла в ефір у суботу, 21 вересня.

“Я нічого не боюся. Я багато років був в опозиції. І ці «хлопчики» – не перші, хто хотів запроторити Порошенка. Нічого в них не вийде. І друге: це буде удар, в першу чергу, не по Порошенку. Це буде удар по українській владі і по державі Україна щодо повернення політичних переслідувань. Якщо це буде їхній вибір – поборемося”, – запевнив він.

При цьому Порошенко зазначив, що проблемою є незавершена судова реформа, адже саме вона залишила можливим сам ризик виникнення політично мотивованих проваджень.

Суди першої інстанції нереформовані – і левова частина претензій полягає саме в цьому”, – сказав Порошенко, зазначивши, що це відбилося й на справі щодо “Приватбанку”.

“Скарга по «Приватбанку» була подана суддями сумнозвісного Київського окружного адміністративного суду. Директор НАБУ пан Ситник і прокурор Генеральної прокуратури пан Горбатюк наголосили: саме тиск на суддів був багатократно зафіксований у тому числі й керівниками офісу президента щодо впливу на рішення, зокрема, по «Приватбанку», де вони є зацікавленими особами. Це прямий факт корупції, який чомусь не досліджується правоохоронними органами”, – вважає попередній президент.

Процесу реформування судів першої інстанції, за словами Порошенка, зашкодило те, що судді відмовлялися ходити на тестування.

“Звісно, є закон. І Вища кваліфікаційна комісія суддів мала їх відсторонити від судочинства, що вона і спробувала зробити. І зараз із цією Вищою кваліфікаційною комісією ця влада розправляється”, – підсумував ексглава держави.

Читайте також:
Порошенко розкрив, у яких виборах він ще братиме участь і який сигнал до “путчу”

Труба пригрозив Порошенкові допитом на детекторі брехні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна