Труба пригрозив Порошенкові допитом на детекторі брехні

 

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що допит п’ятого президента Петра Порошенка стосувався ухилення від податків під час купівлі-продажу телеканалу “Прямий”.

Про це він у понеділок, 12 серпня, написав у Telegram.

За його словами, другий допит експрезидента в ДБР тривав дві години.

“Не виключаємо, що наступний допит буде проведений із застосуванням поліграфа. До слова, це зовсім не страшно – всі наші працівники проходять таке психофізіологічне дослідження кожен рік”, – зазначив Труба.

Своєю чергою адвокат Порошенка Ігор Головань стверджує, що слідчі самі не розуміють, яке саме ухилення від сплати податків було, скільки коштів не заплачено і т.д.

“Я вам скажу, що там взагалі не було про що говорити. Петро Олексійович був як свідок. Наскільки міг, дав вичерпні відповіді. Чи вони влаштують слідчих, то ми побачимо”, – зазначив адвокат.

За його словами, головне завдання кримінальних справ проти Порошенка – це тиск на нього і його політичну силу.

При цьому адвокат висловив упевненість, що українські правоохоронні органи перебувають під зовнішнім контролем.

“Слідчі ДБР дуже соромляться своїх питань і там є чому соромитися, бо вони дуже яскраво демонструють, наскільки панове слідчі розуміються по тих питаннях, по яких допитували”, – сказав Головань.

Він додав, що крім того Порошенко “перевиконав план”, бо приніс додаткові відповіді питання для попереднього допиту що стосувався продажу заводу “Кузня на Рибальському”.

“Ми принесли додаткові відповіді. Бо там іноді треба щось згадати і перевірити”, – зазначив адвокат.

Дату наступного допиту він відмовився називати.

Як повідомляла “Новинарня“,12 серпня п’ятий президент України Петро Порошенко приходив у ДБР як свідок у справі щодо купівлі-продажу телеканалу “Прямий”.

Читайте також:
Княжицький про розслідування ДБР “захоплення влади” 2016 року: це в інтересах Медведчука й РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна