У Косові українські та угорські військові провели спільні навчання

 

Військовослужбовці українського національного контингенту в Косово провели спільні навчання разом з представниками угорського контингенту, які нещодавно прибули в рамках чергової ротації.

Як повідомили у пресслужбі Міноборони, мета навчань — відпрацювання злагодженості дій під час виконання завдань із забезпечення безпеки та вільного пересування військ KFOR.

Навчання проводились на оперативній базі САМР VRELO в умовах, максимально наближених до міської місцевості.

Аби дістатися в район зосередження, визначений особовий склад українського національного контингенту з інженерною та іншою технікою здійснили марш на відстань понад 70-ти кілометрів.

Дорогою умовні мітингувальники, роль яких виконали українські військовослужбовці, намагались блокувати рух колони.

Після відпрацювання дій особовим складом угорського контингенту щодо вгамування натовпу, українці розпочали пошук вибухонебезпечних предметів та розмінування штучно зроблених завалів.

З допомогою інженерної техніки ліквідували перешкоду, що дозволило колоні продовжити рух.

Також учасники навчань відпрацювали спільні дії в екстремальних та непередбачуваних ситуаціях, порядок евакуації поранених.

Як повідомляла “Новинарня“, суд у Косові ув’язнив шістьох людей на терміни від 1 до 10 років за планування нападів на війська НАТО та громадськість у Косові, Бельгії та Франції.

Читайте також:
Учасник навчань Combined Resolve у Німеччині Віктор Кевлюк: Бачу чотири планки “ми як НАТО”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна