Цивільний в камуфляжі: новий міністр оборони вперше відвідав зону ООС

 

Міністр оборони Андрій Загороднюк разом із начальником Генерального штабу генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком відвідав район проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Командувач ОС Володимир Кравченко ознайомив нещодавно призначеного на цю посаду очільника Міноборони з безпековою ситуацією в регіоні й акцентував увагу на тому, що встановлене 21 липня так зване “хлібне перемир’я” діяло по суті лише на початковому етапі.

Зліва праворуч: міністр оборони Андрій Загороднюк, командувач ОС Володимир Кравченко, начальник ГШ ЗСУ Руслан Хомчак. Фото: пресцентр штабу ООС

“У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже у два рази. Однак, вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій за добу, в окремих випадках, до двадцяти і більше”, – зауважив генерал-лейтенант Кравченко.

Він також повідомив, що з часу оголошення “хлібного” перемир’я ворог обстрілював позиції українських військ більше півтисячі разів, з них вісімдесят разів – із забороненої Мінськими угодами зброї.

“Їхня мета – нанести максимальне ураження особовому складу підрозділів операції Об’єднаних сил та, за будь-яку ціну, викликати вогонь у відповідь і через проросійські засоби масової інформації звинуватити нас у недотриманні Мінських угод. Ми своє слово тримаємо“, – наголосив командувач Об’єднаних сил.

Повідомляється, що впродовж робочої поїздки Луганщиною та Донеччиною міністр оборони Загороднюк “ретельно ознайомився зі структурою, завданнями, які стоять перед особовим складом підрозділів операції Об’єднаних сил”.

Фото: пресцентр штабу ООС

Він також зустрівся з головами Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій – керівниками обласних військово-цивільних адміністрацій та відвідав контрольні пункти в’їзду-виїзду, де ознайомився з порядком переміщення громадян України через лінію розмежування, підготовчими заходами щодо готовності українською сторони до розведення сил та засобів.

“Впродовж перебування в районі проведення операції Об’єднаних сил міністр оборони України Андрій Загороднюк, начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Руслан Хомчак та командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко відвідали близько десятка передових позицій підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення”, – йдеться в повідомленні.

 

Читайте також:
Міноборони очолив Андрій Загороднюк, колишній керівник офісу реформ МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна