Трамп підтвердив ліквідацію сина Усами бен Ладена

 

Президент США Дональд Трамп підтвердив ліквідацію сина колишнього “терориста №1” Усами бен Ладена Хамзи бен Ладена внаслідок спеціальної операції.

Про це в суботу, 14 вересня, інформує CNN.

Відповідно до заяви Трампа, син бен Ладена “був убитий в ході контртерористичної операції США в регіоні Афганістану/Пакистану”.

Водночас глава Білого дому не уточнив, коли було проведено операцію.

“Втрата Хамзи бен Ладена не лише позбавить “Аль-Каїду” важливих лідерських навичок та символічного зв’язку з його батьком, але й підірве важливу оперативну діяльність угруповання… Хамза бен Ладен був відповідальним за планування та співпрацю з різноманітними терористичними групами”, – сказав Трамп.

Наприкінці липня американські ЗМІ писали, що син Усами бен Ладена Хамза бен Ладен мертвий. Його вважали спадкоємцем управління “Аль-Каїдою” і який неодноразово погрожував напасти на США.

Сам Усама бен Ладен був убитий 1 травня 2011 року під час операції військових США в Пакистані.
Американська адміністрація звинувачувала Усаму без Ладена в організації найбільших терактів в історії США 11 вересня 2001 року, коли кілька літаків було направлені на вежі Всесвітнього торгового центру і Пентагон, загинули близько трьох тисяч людей.

Хамза бен Ладен з серпня 2015 року в аудіо- і відеоповідомленнях онлайн закликав послідовників розпочати атаки на Сполучені Штати та їхніх західних союзників, а також погрожував помститися США за вбивство свого батька.
5 січня 2017 року Держдепартамент запровадив санкції проти Хамзи бен Ладена у зв’язку з причетністю до терористичної діяльності.

Читайте також:
Річниця терактів 11 вересня у США: Трамп запровадив санкції проти підозрюваних у тероризмі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна