170 осіб, 44 організації: Рада ЄС продовжила санкції проти Росії

 

Рада Європейського Союзу на рівні постійних представників продовжила до 15 березня 2020 року санкцій ЄС за дії проти територіальної цілісності України.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне рішення прийняли в четвер, 12 вересня. Офіційне повідомлення вже оприлюднено на сайті Європейської Ради.

“Рада подовжила обмежувальні заходи через дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, або загрожують їм, на наступні шість місяців – до 15 березня 2020 року. Заходи передбачають замороження активів і обмеження на подорожі. Наразі їх застосовують до 170 осіб та 44 організацій”, – йдеться у повідомленні.

Відповідна інформація, а також обґрунтування причин, через які ці особи та ці організації були внесені до санкційного списку, були оновлені.

Як йдеться у повідомленні, Рада ЄС ухвалила рішення за письмовою процедурою. Згадані правові акти буде оприлюднено в офіційному журналі ЄС 13 вересня 2019 року.

Європейська Рада нагадує, що, окрім наведених вище санкцій, продовжують діяти й інші обмежувальні заходи, прийняті проти Росії у відповідь на кризу в Україні. Серед них – економічні санкції, що зачіпають окремі сектори російської економіки, і є наразі чинними до 31 січня 2020 року. У цьому ж ряду – обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, дія яких обмежена територією Криму та Севастополя – наразі такі санкції є чинними до 23 червня 2020 року.

Як інформувала “Новинарня“, раніше, 4 вересня, посли країн Євросоюзу підтримали продовження санкцій проти Росії до березня 2020 року.

Читайте також:
Нова очільниця Єврокомісії виступила за збереження санкцій проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна