Зеленський представив нового очільника МЗС та позбавив двох послів дипломатичних рангів

Президент України Володимир Зеленський офіційно представив колективу зовнішньополітичного відомства нового міністра закордонних справ України Вадима Пристайка.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 11 вересня, інформує пресслужба офісу президента.

Президент України запевнив, що задоволений роботою Пристайка протягом чотирьох місяців.

“Сьогодні я хочу вам представити людину, нашого нового міністра закордонних справ. Мені здається, що “представити” – це неправильне теж слово, тому що ви знаєте Вадима Володимировича, ви знаєте його дуже багато років, я з ним працюю десь чотири місяці, я дуже задоволений нашою роботою”, – сказав Зеленський.

Він розповів, як Пристайко допомагав йому під час “складних” дзвінків і розмов.

“Були дзвінки з дуже складними людьми, і нам потрібно було вирішувати в одну секунду, і я бачив, як це робив Вадим, як він мені дійсно дуже допомагав, я вдячний йому”, – підкреслив Зеленський.

Зеленський наголосив, що нині українська дипломатія перебуває на високому рівні, але висловив сподівання, що за головування в МЗС Пристайка вона вийде “ще на більш високий рівень”.

Глава держави також подякував всьому колективу МЗС за оборону на дипломатичному рівні України та її кордонів.

“Одна із найголовніших війн — це дипломатична війна, і я хочу вам подякувати за те, що ви кожного дня зранку до вечора, іноді вночі, і це правда – вибачте за ці дзвінки, – дійсно бороните Україну, наші кордони”.

Пристайко запевнив президента, що українські дипломати мають високу фахову підготовку і готові невтомно працювати в інтересах держави.

Крім того, 11 вересня Зеленський скасував указ попереднього президента Петра Порошенка щодо надання дипломатичного рангу Надзвичайного і Повноважного посла Володимиру Ар’єву та Артуру Герасимову. 

Зазначено, що укази Порошенка про присвоєння дипломатичних рангів “були безпідставні”.

Як відомо, Ар’єв і Герасимов є нині депутатами Верховної Ради за списком партії “Європейська солідарність”. У 2015 і 2018 роках Ар’єв був віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Як інформувала “Новинарня“, 29 серпня 2019 року Рада проголосувала за те, аби МЗС очолив кадровий дипломат Пристайко. 

Читайте також:
Пристайко кілька годин консультував Зеленського щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна