Працівник НАЗК копіював особисті дані з декларацій керівництва ДБР і ГПУ, – Труба

 

Співробітник Національного агентства з питань запобігання корупції незаконно копіював конфіденційну інформацію з декларацій.

Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба в Telegram.

За словами глави ДБР, співробітник НАЗК, використовуючи службовий ключ доступу до Єдиного державного реєстру декларацій, завантажував на окремий носій відомості, які захищені законом — ідентифікаційні коди, серії та номери паспортів, місця проживання, дати народження, місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації.

Роман Труба припускає, що співробітник НАЗК міг передавати цю інформацію третім особам.

“Співробітник НАЗК незаконно копіював конфіденційну інформацію з декларацій конкретних людей і, ймовірно, передавав її третім особам. (…) Серед тих, в чиє життя він “вліз”, 11 співробітників Київського теруправління ДБР. “Пройшлися” по всьому керівництву — починаючи з директора і закінчуючи начальниками слідчих відділів”, — написав Труба.

За його даними, коло осіб, декларації яких “зацікавили” співробітника НАЗК, включає керівництво Генеральної прокуратури, суддів, народного депутата України, депутата місцевої ради та співробітників Національної поліції.

Він також повідомив, що завдяки оперативності поліцейських, співробітникові Нацагентства вже повідомлено про підозру.

Читайте також:
НАБУ відкрило справу через незадекларований маєток Поплавського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна