У ФСБ заявили про затримання двох українців на адмінкордоні Криму

 

У прикордонному управлінні російської ФСБ в анексованому Криму заявили про затримання на адмінкордоні півострова з Херсонщиною двох осіб, які “перебувають у федеральному розшуку”.

Про це у понеділок, 9 вересня, повідомляє “Крим.Реалії”.

За інформацією російської спецслужби, один із затриманих — мешканець Хмельницької області, який слідував на півострів через російський пункт пропуску “Джанкой”.

У прикордонуправлінні стверджують, що 40-річний українець “з квітня 2019 року оголошений у федеральний розшук за шахрайство у великих розмірах, яке він скоїв на території півострова”.

Також у відомстві поінформували про затримання на пункті пропуску “Армянськ” при виїзді з півострова кримчанина, який начебто “перебуває в розшуку з 2016 року за вчинення крадіжки з завданням значної шкоди”.

За даними ФСБ, чоловіків передали російській поліції.

Імена та прізвища затриманих не публікують.

У виданні зазначають, що підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

У Держприкордонслужбі України вже заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, адже російська сторона не відкриває їхні персональні дані.

Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують контакти з окупантами.

Як повідомляла “Новинарня“, ЄСПЛ 11 вересня почне слухання щодо порушення прав людини в Криму/

Читайте також:
РФ на “вибори” в Криму зганяла солдатів-строковиків. Як реагує цивілізований світ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна