У ЗСУ визначили найкращий розвідвзвод

 

Напередодні Дня військової розвідки України, який відзначається 7 вересня, на Львівщині відбулася церемонія закриття змагань на найкращий розвідувальний взвод ЗСУ та нагородження переможців і призерів цього турніру.

Як передає “Армія інформ”, за підсумками дев’яти етапів змагань, які проводилися протягом тижня і фактично не зупинялися ні вдень, ні вночі, перемогу здобула команда Сухопутних військ Збройних сил України.

Другу сходинку п’єдесталу поділили між собою розвідники Національної гвардії України і команда Військової академії з Одеси, третє — за морськими піхотинцями, які представляли Військово-Морські сили.

Як зауважив начальник розвідувального управління — заступник начальника штабу Сухопутних військ з розвідки полковник Андрій Мельник, підготовка особового складу, який залучався цього року, була на порядок вища за попередній. Люди були згуртовані та мотивовані. Такі змагання дають насамперед змогу особовому складу підрозділів перевірити рівень своєї навченості, психологічну здатність долати складні умови обстановки, подивитись, як працюють колеги з інших структур сектору безпеки нашої держави.

“Взагалі змагання проходили на єдиній тактичній обстановці. За легендою навчань, противник перейшов до оборони на визначеному рубежі й розвідвзводам було поставлено завдання вийти в тил противника, виявити його командний пункт та типові елементи управління, зокрема польовий вузол зв’язку. І всі етапи, що були передбачені змаганнями, імітували саме це завдання. А створений командно-спостережний пункт розвідбату контролював цей процес і приймав доповіді на контрольних точках від своїх підрозділів”, — розповів заступник начальника розвідувального управління штабу командування Сухопутних військ полковник Валерій Маркін.

Один з учасників змагань, командир групи “Ахілл”, назвав найважчим випробуванням смугу перешкод та останній етап — відрив від противника, або 10-кілометровий марш-кидок.

“Такі змагання перш за все загартовують фізично і морально, та, безумовно, згуртовують колектив”, — поділився він своїми враженнями

“Дійсно, коли вже всі м’язи забиті й залишається відірватися від противника, і треба виконати цю крайню задачу з останніх сил — це найважче. Це при тому, що перед цим ми находили лісами й полями більш як 100 кілометрів!”, — зауважив розвідник із позивним “Тігра”, який ходив у тил противника більше десяти разів.

“Тут в основному все було націлено на витривалість і психологічну складову. Нам з півдня було дуже важко одночасно боротися з холодом і проливним дощем, проходити десятки кілометрів глиняними дорогами й густими лісами. Але ми вистояли. І це для колективу, який сформувався напередодні змагань, уже велика перемога, — розповів командир морпіхів “Зьома”.

За словами головного розвідника Сухопутних військ полковника Андрія Мельника, ці змагання підтвердили, що розвідники ЗСУ здатні виконати всі завдання за призначенням.

7 вересня – День воєнної рохвідки України. Саме цього дня у 1992 році, відповідно до указу президента “Про Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України”, у складі оборонного відомства було створено розвідувальний орган стратегічного рівня, що стало початком історії воєнної розвідки незалежної України.

Читайте також:
Під час вивезення Цемаха з ОРДО загинув визначний розвідник 74 орб Колодяжний

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна